Празници на пролетта с клубовете на пенсионера в Каварна

Lazarovden-1-582x375.jpg

Богат на събития е културният календар на пенсионерските клубове в Каварна с организатор на художествените дейности Ивайло Василев.

Началото е на 1 април от 17 часа в Клуба на пенсионера, където ще се открие изложба с рисунки на деца от 4 до 14 години на тема „Смешните животни в двора на баба и дядо“. Изложбата е с конкурсен характер и жури ще определи победителите, за които са предвидени награди. Концерт в изпълнение на членове на клуба и две детски музикални групи ще допринесе за празничното настроение.

„Идеята е да си припомним какво е да се смееш и забавляваш, независимо от възрастта и проблемите. Искаме да запознаем публиката с богатството от български народни песни, стихове и разкази с хумористичен характер“ - споделят организаторите.

На 16 април - Лазаровден, малките лазарки от ОУ „Йордан Йовков” и СУ „Стефан Караджа” гр. Каварна ще пресъздадат обичаите Лазаруване - пред храм „Свето успение Богородично“ и Хвърляне на венци - в чешмата пред Хамама.

На 21 април певческа група „Добруджанка” към Клуб на пенсионера - Каварна ще гостува на читалище „Свобода-1897“ с. Гурково, Община Балчик. Поводът е 125 години от основаването на читалището в селото.