Детска ясла "Щастливо детство" - гр. Каварна

P1200082.JPG

Приседнала до красиви дървета и храсти, вдъхваща техния свеж аромат се намира Детска ясла „Щастливо детство”. Тя е здравно – профилактично и възпитателно заведение, с утвърдени традиции в което се отглеждат и възпитават деца от 10 месеца до 3 годишна възраст. Разполага с материална база, отговаряща на съвременните изисквания. В момента при нас се отглеждат 60 деца, разпределени в 3 групи. За тяхното здраве, пълноценно развитие и уют се грижат един педагог,шест медицински сестри и шест детегледачки. Всички се отнасят с голяма любов и майчини грижи към децата. Отговорно и търпеливо формират, изграждат и възпитават развитие на правилен говор, сръчност, музикална и физическа култура, съобразени с възрастта на децата и индивидуалните особености на всяко от тях.

Всяка група разполага с просторни, уютни помещения,отделни стаи за всяка група в любими детски цветове - приемна с детски гардеробчета, игралня с подходящи играчки за всяка възрастова група, спални помещения, гарантиращи спокоен следобеден сън на вашето дете. За най-малките малчугани има специални кошарки. Предвидени са детски тоалетни изцяло оборудвани спрямо нуждите на най- малките (гърнета и детски мивки) и изолационна стая.

В сградата се намира и нов просторен физкултурен салон за спортните дейности на децата, където провеждаме и част от нашите тържества.

На разположение на малките ни дечица е съвременно оборудван методичен кабинет с необходимите нагледни средства, помощна педагогическа литература, декори, костюми и аксесоари за тържества на децата.

На първия етаж е оформен автентичен битов кът, в който възпитаниците на детската ясла се запознават с народните приказки и легенди, с традиционните празници и обичаи. На втория етаж се намира забавна детска стая с обособени кътове - огледален, за рисуване, за работа с музикални инструменти, за празнуване на рождени дни.

Дворът е широк и слънчев с много зеленина, детски и спортни площадки с обезопасена настилка и детски съоръжения за удобство и комфорт на децата Детска ясла „Щастливо детство” представлява съвременна и добре оборудвана сграда. Основната й мисия е да подсигури здраве и комфорт на вашите деца. Здравите деца са усмихнати, бодри, спокойни, послушни. Всяко наше решение и дейност следва принципите за опазване на здравето и подсигуряване на по-добро качество на живот в часовете, в които детето ви е в наши ръце. Ето защо ние винаги следим най-новите тенденции в здравеопазването и налагаме тяхното практикуване.

Адрес:

9650 гр. Каварна

ул. "Йордан Йовков" № 2

Телефони:

0570 82148

0570 82359

Директор: Валентина Георгиева