Сдружение футболен клуб „Калиакра 1“

Мъже.JPG

ФК „Калиакра 1” гр. Каварна е учреден на 13.08.2018 година, иницииран от стойностни бивши и настоящи футболисти на ФК „Калиакра” Каварна. Мотивът за това решение е обявяването на ФК „Калиакра” в несъстоятелност, а целта е новосъздадения клуб да възвърне авторитета на местния футбол, разчитайки на каварненски младежи и юноши от местната школа.

През сезон 2019/2020 година мъжкият отбор се включва в първенството на „А” Областната група, където след добри игри възвръща доброто си име и заема място в първата половина на таблицата. Това му представяне, спомага на отбора да бъде предложено участие  в първенството на „В” североизточната футболна група, което не се реализира, поради липса на финансов ресурс.

Клубът подготвя и две групи деца, които още 2019 година се включват в първенствата на зона Варна в групите „Футбол 5” и „Футбол 7”. При по-малките представянето е повече от успешно, след като от изиграните 10 срещи, децата печелят 9 и губят само една, което им отрежда второто място в крайното, макар и формално класиране.

При по-големите,  баланса от изиграните срещи – 5 загуби към 3 победи, им отрежда петата позиция в крайното класиране.

ФК „Калиакра 1” разполага с двама професионално лицензирани треньори, съответно УЕФА „А” и „С” степен. 

Клубното ръководство е помислило и за продължаване на добрите традиции при ветераните, които преди около 20 години стигат до полуфиналите на републиканското  първенство и са заслужили бронзови отличия.

Тренировките и срещите си отборите на клуба провеждат на стадион „Калиакра”, който е предоставен за ползване от общинското ръководство. Основното финансиране на клуба е също заслуга на Община Каварна.

Треньорски кадри:

Димо Филев

Георги Георгиев

Цветове на клуба: Синьо и бяло

Председател на клуба: Димо Филев Димов

Адрес: гр. Каварна

Телефон: 0896 882 140

Имейл: dimofd@abv.bg